Paviljoen Loef, een ideale
plek voor watersporters

Wij bieden diverse activiteiten. U kunt een boten, kano’s en sup boards huren. De bootverhuur is zowel elektrisch als met buitenboordmotor mogelijk. En onze kano’s zijn open Canadese kano’s voor 2, 3 of 4 personen. Maar ook open water zwemmers maken regelmatig gebruik van onze steiger en het vlot met zwemtrap. 

Boot verhuur

Ons boten bedrijf heet 'Spaarneboot' en we verhuren twee typen boten. Een 7 persoons elektrische boot of een 12 persoons boot met buitenboord motor. Beide boten mogen zonder vaarbewijs gevaren worden en zitkussens geven wij mee aan boord. De bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn. Catering aan boord kunt u bij ons bestellen of zelf meenemen. Via de reserveringsmodule kunt u zien wat de mogelijkheden zijn. Huurtarieven variëren per seizoen.

Sup verhuur

Suppen op de Mooie Nel is prachtig zolang de wind niet te hard waait. En de windrichting is soms ook belangrijk. Boven windkracht 4 raden wij onervaren klanten af te gaan suppen. Bij aflandige wind (westelijke richtingen) zijn we strenger dan bij aanlandige wind (oostelijke richtingen). Bij vertrek

Kano verhuur

Vanaf de Mooie Nel kan je richting het zuiden peddelen via de Binnenliede. Een slingerende route langs mooie natuur en leuke dorpjes zoals Penningsveer en Haarlemmerliede. Naar het Noorden kan je langs fort Spaarndam zuid en het gemaal peddelen richting Spaarndam. Voor het vertrek is er altijd een korte instructie over de peddeltechniek. Ook wordt er verteld wat je moet doen als je zou omslaan. Er wordt een waterdicht tonnetje meegegeven voor waardevolle spullen.

Rondvaarten

Naast de kleine boten waar u zelf mee kunt gaan varen (zonder vaarbewijs) organiseren we ook rondvaarten. Onze rondvaartboot is fluisterstil door de geheel elektrische aandrijving. Er kunnen maximaal 25 personen mee aan boord. Op regenachtige dagen kunnen we de boot overkappen maar we varen liever open. Catering aan boord kan via paviljoen Loef geregeld worden of u neemt het zelf mee.

Reserveren